Amelia resan, Mallorca 2016

160506-160513

Strandprommenaden in till Palma från Can Pastilla. Can Pastilla ligger öster om Palma stad på vägen mot Arenal, det är ca 15 minuters bilväg från Palma, och bara 5 minuter från flygplatsen. I Can Pastilla har man nära till det mesta, och är en bra utgångspunkt om man vill upptäcka Mallorca på egen hand. Längs den långa fina stranden går det en trevlig strandpromenad. På stranden kan man hyra solstolar och parasoller, och det är barnvänligt, med finkorning ljus sand. I Can Pastilla finns det många bra restauranger.









Museu de Mallorca
Museet ligger i ett vackert 1600-tals palats i Palma centrum och är Mallorcas historiska museum. Ni finner fascinerande utställningar om de svunna tiderna och information om vilka som har levt på ön och hur de har levt. Det finns lämningar från bronsåldern då det Talaiotiska folket levde på ön, efterföljt av keramik från morerna och kristendomen med bland annat konst. Museet är perfekt för er som önskar att få en överblick av Mallorcas historia.




Härliga Amelia gänget! Rennie Mirro, Leila Söderholm, Martina Haag och Chefredaktör Åsa Lundegård hälsar våra fantastiska deltagare välkomna, närmare 130 stycken träningssugna brudar!




Core på stranden med Johanna.



Cava mingel. 

Marknadschef Helena Gustafsson och Åsa Lundegård.





Bootylicious på stranden med mig. Detta är den ultimata kombinationen av effektiv och tuffträning för både ben, rumpa och core på bara 30 minuter. 


Maxa förbränningen med Leila Söderholm på stranden!



Middag med Jonas på Ca'n Punta - Alaró. Godaste maten som jag fått på länge ute och mysig miljö. Helt klart värt ett besök under sin vistelse på Mallorca! 



Palma de Mallorca


Catedral de Palma  är Palmas magnifika katedral som nästan tycks vaka över staden. Katedralen är en av Mallorcas främsta sevärdheter. Kyrkan började byggas år 1306 och stod klar först 300 år senare, ibörjan av 1600 talet. Katedralens inre är imponerande och ses bäst från den västra sidan, vid den stora porten, Portal Major (observera att ingången är på katedralens norra sida, vid museet).




Den högsta takhöjden är hela hisnande 44 meter. Även ljuset utifrån är svårslaget. Genom 32 fönster med olikfärgade bitar av glas silas dagsljuset och skapar en otrolig ljuseffekt. Det största fönstret vetter mot öster och består av 1 236 färgade glasrutor och har en yta på nästan 100 kvadratmeter! Katedralen har också ett tillhörande museum.





Palma de Mallorca


Mariola's Bakery. 



PLACA MAJOR är Palmas stora torg som är fullt av uteserveringar, turister och butiker. Under Placa Major ligger ett stort underjordisk köpcentrum, men både lokalerna och utbudet lämnar ganska mycket att önska.






Mercado Gastronómico San Juan är en saluhall cirka 1 kilometer från Placa Espanya. Jag älskar när man kan gå runt i de olika"titt hålen" och plocka det man är sugen på. Här finns allt mellan pasta, pizza, chark varor till fisk, thai och mycket mer. 




https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187463-d8356805-Reviews-Mercado_Gastronomico_San_Juan-Palma_de_Mallorca_Majorca_Balearic_Islands.html


 






Middag med fitness teamet på Quina Creu.


StyrkaToGo med Leila Söderholm.




Leila och jag hängde på Karl Dyall & Rennie Mirros Crossfit Tabata på stranden. Kände att jag hade två ben efter det!




Vattengympa med Frida!








Vattengympa med mig.






Bellverslottet, Castell de Bellver,  är ett slott i gotisk stil som ligger i Palma. Det byggdes av  Kung Jaime II de Mallorca  som bostad på 1300-talet och är en av få cirkelformade slott i Europa. Bellverslottet är ett populärt turistmål där man också kan se Palma stads historiska museum samt en fantastisk utsikt över Palmabukten.




För att ta sig hit kan man antingen hoppa på en av de röda sightseeing bussarna eller höra med hotellet där man bor om de har några turer hit. Bor man i närheten går det också att gå upp till slottet men gör man det på sommaren bör man se till att ha vatten med sig, slottet ligger en bit upp på en kulle. Man kan också ta sig hit lätt med bil, det finns parkering alldeles vid slottet.






Fika på Art Cafe. Super mysigt !





Mat i området Santa Catalina.
 
 
 
 
 

Kommentera här: