Road Trip

Det bästa tipset jag kan ge är: hyr en bil och kör så galet och tokigt som det bara går ! Det blir ett äventyr i äventyret, och Kreta har en fantastiskt miljö att erbjuda ! Marcus mamma var och hälsade på och då passade vi på att hyra bil. Vi styrde fordonet mot Aghia Galini där vi badade i den lilla mysiga semesterorten och drack öl. 


Vi åkte sedan vidare till Spili, där har de 22 lejonhuvud fontäner som skall ha olika egenskaper. Det är andra gången jag var där och passade denna gång på att dricka ur samtliga källor. Så nu kommer mitt ansikte se ut som en förevig 15 åring.

 
Vi styrde sedan kärran till Plakias. Plakias är en by som ligger på Kretas södra kust, ungefär tre mil från Rethymno som är Kretas tredje största stad. Den är lugn och stillsam, anpassad för turister men inte proppfull av dem. Det finns en mycket fin, stor och rymlig sandstrand. Platsen är en av öns mest populära för just dykning så väl med syrgastuber som för vanlig snorkling. Mindre än en mil bort, i Prevelli, ligger dessutom en fantastisk palmstrand. Dit kan man ta sig med bil, eller med båt från Plakias strand, vilket tar ungefär en halvtimme. Det finns bara en egentlig större gata i Plakias, så det är ingen risk att irra bort sig, och den ligger precis vid stranden. Här finns det gott om restauranger och caféer.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Summertime in Crete

För ett tag sedan hade jag fin besök här på Kreta av vänner och familj.
Vi hade ett fullspäckat schema med massor av mat, sol, bad, shopping, festligheter och road trip.


Kretensisk meze på Haroupia i gamla Platanias. Vi åt massa god mat och satt kvar lång efter midnatt och tömde lite av ägarens vin förråd.


Obligatirisk närvaro  och förfest på pool partys heaven, Cabana Mare. Vi drog sedan ner till byn och dansade in på små timmarna.City tour och shopping i Chania. Frankie tog sedan med oss och sleta ben upp till högre höjder och vi såg utsikten över Chania. På kvällen gick vi sedan bland smågatorna i Chania och hittade en mysig restaurang som var uppbyggt i två våningar i valv. Ett mysigt hak och god mat !På torsdagen hyrde vi bil och åkte till Stefanou Beach. Lillasyster uppskattade det lagomt mycket då hon inte tyckte om höjden och klättringen ned, men väl på stranden plaksade hon lyckligt i havet ! Mitt mål i framtiden är att införa mer action in i hennes tillvaro, undra vad jag ska hitta på för upptåg för henne när jag väl kommer hem igen, haha !
Sista kvällen gick vi till Mylos Restaurang i Platanias. En av mina favoriter här !
 
 
 
 
 
 
 

Scooter trip

Scooter trip med Carolina och hennes två vänner Anna och Birgitte som var på besök. Vi hyrde scootrar och åkte till Stavros Beach. På vägen dit gjorde vi ett stop på Akrotiri halvön på Krigs -och fredsparekn. På bilden ser ni delarna av statyn som föreställde Athena, krigets gudinna, bredvid har de gjort en häck som är format som ett peace tecken - krigs -och fredsparken.


Utsikten över Chania.


Det är i denna park som flest frierier sker, till utsikten av Chania. Så får du dig en grekisk flört och ni åker till denna park kan du räkna ut vad som väntar dig.

Kaffepaus innan Stavros Beach.

Stavros är en lite mindre strand som ligger i en lagun. Turkost vatten och vit sand. Små tavernor ligger runt om stranden. Det var också här som den kända filmen ”Zorba the greek” spelades in.
Sorba dans !


VI hyrde scooter med Lion Bike i Agia Marina, 21 euro per scooter.


Allied War Cemetery i Souda Bay.