Home of the Legendary Burger

141214

Bertram och jag åkte till Hard Rock Café Phuket i Patong. Från Kamala tar det cirka 20 minuter att ta sig till  Patong och kostar 400 bath med taxi. Vi delade på en natchos som förrätt. Jag blev så mätt att jag knappt orkade min pulled pork. Jag kunde bokstavligen rullat hem tillbaka till Kamala !  Hard Rock ligger nästan längst ned på Ruamjai Road, så vi bestämde oss för att prominera upp till Bangla Road för att kolla läget. Bangla Road
Patong i Phuket är känt för sitt nattliv. Här finns underhållning av tjejer, öl, musik och allt eftersom natten tränger på så ökar volymen. Nästan alla barer är utomhus vilket gör att ljudvolymen ibland kan bli något öronbedövande. Runt Bangla finns mest ölbarer men du hittar också gogo barer, pubbar, restauranger och diskotek.


Vid Patong Beach
 

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you did not do than the one you did. Explore, Dream, Discover.

131214


På lördagen åkte Sara, Bertram och jag på utflykt med Anda Adventure som vi bokade via hotellet. Utflykten kostar 2800 baht för en vuxen och är en heldags tur med lunch inkl. Vi hämtades på hotellet klockan 07:30 och var hemma igen runt 17 tiden. På vägen till Anda Adventures anläggning gjorde vi ett stop i Monkey Cave. I utflyktspaketet ( A2 ) ingick även baby elephant show, briefing and rafting traning, rafting 5 km, Rainforest elephant trekking, thai food lunch, mini jungle walk, waterfall and transfer. Jag var väldigt nöjd med utflykten och hade himla kul och tycker den var värd sina 565 kronor. 

Monkey cave (Wat Suwannakuha)
 


Wat Suwannakuha ( วัดสุวรรณคูหา ) även känd som Buddha Cave Temple eller Monkey Temple är ett pittoresk tempel som ligger i Takua Thung District i den södra provinsen av Phang Nga.
 
I detta buddistiska tempel aom ligger inne i en grotta har en stor liggande gyllene Buddha tillsammans med ett antal Buddha statyer och andra kulturlämningar. Besökare kan se många apor utanför templet och fortsätter   man upp för trappan i templet finner man dem garanterat. Här hittar ni även en till grotta som påminner om en dropstensgrotta. Södra Thailand har flera grotta tempel.  Wat Suwan Khuha är kanske en av de mest populära i sitt slag bland turister. att gå in i grottan kostar 20 bath. Utanför sina flera turist och matstånd. 
 
Den andra grottan har ingen religös funktion. Ta inte med mat in i monkey Cave då aporna kan vara aggresiva ! Forsränning kan göras i alla årstider och vi gjorde forsränning 5 kilometer. Detta är en spännande upplevelse för de som önskar mer äventyr på sina resor och jag rekommenderar det ! Thailand bjuder på en vacker natur och här får man se den på ett helt annat sätt, en blandning mellan kicklande mage, skratt och sjunkande båt.. under forsränningen fastnade vår gummibåt en gång mellan två stenar. Så kom en annan båt och körde in i oss medans den tredje körde helt över oss och puttade Sara nästan ur båten. Jag hade lätt panik när båten började fyllas med vatten medans instruktören var cool lugn och gjorde ingenting. Hur som helst så kom vi loss och båten har tydligen någon fiffig ventil som gör att vattnet åker ur efter ett tag - så ja det var en pulshöjare ! 


 

Chang på thai betyder elefant och en elefanttur är nästan ett måste under vistlensen i Thailand. Elefanten är även landets nationalsymbol. Under elefantturen fick jag gå fram och sitta på huvudet på elefanten och jag förstår inte hur skötaren kunde få det att se så lätt ut att stitta kvar när det stora och mangefika djuret gick med sina ändå långasamma kliv, men jag har verkligen respekt för elefanten. 

 

Efter elefantturen i regnskogen väntade en god thailnch på oss i campet. Vi åkte sedan vidare till ett litet vattenfall. Sara är modig och utmanar sig själv kontant. Hon dyker vanligtvis och tycker om att se på fiskarna. Men när de kom för att smaka på henne ( spa fiskar ) fick hon lätt panik och guiden skratta så han nästan kissade ned sig. 
 
Vi avslutade dagen med Baby elefant show. Egentligen hade vi inte velat gå på det, då elefanterna ska göra onaturliga saker för deras natur, men det ingick i paketet. Nu har vi sett det och behöver inte göra det igen, jag fick lite ont i hjättat, Men en märklig tankte slog mig ändå, jag har aldrig ragerat på att se en elefant på cirkus göra olika konster men när jag såg en baby elefant sitta på huvudet i Thailand undrade jag vad de använt för metoder för att lära dem, och börjar undra om det kanske inte egentligen är så storskillnad på hur de behandlas vart de än i världen befinner sig ? 

Mend et hände en kul grej under showen. Jag kan nu meddela att jag har visat rumpan för främlingar och blivit smiskad på rumpan av elefanter. En anna kille fick nötterna krossade och de slet nästan av kläderna på Bertram. 
 

Sparkling and seafood pizza by the sea

121214

Eftersom jag jobbar på dagarna har vi kvällarna tillsammans. Bertram överraskade med bubbel och vi köpte en pizza och tog med oss till stranden. Jättemysigt ! Sand mellan tårna, skaldjurspizza, bubbel i munnen och en man vid min sida. Efter maten gick vi tillbaka till hotellet och tittade på Rock Showen.