San Francisco, CA

280813, Dag 2

På morgon hyrde vi cyklar, vilket jag kommer att berätta mer on sedan, och cyklande till pieren. Vi hade förbokat biljetter till Alcatraz, vilket du bör göra ! Min vän Rebecca gav mig det bra tipset då när hon skulle åka dit men alla biljetter var slutsålda. Så för att vara på säkra sidan, förköp på internet: www.alcatrazcruises.com

Alcatraz ligger ca en 10 minuters båttur från hamnen. Så ön ligger inte långt från fastlandet, men det kalla vattnet och hajarna gjorde så fångarna ändå inte kunde rymma från ön. Men jag är väldigt nyfiken på vad som hände med de tre fångarna som lyckades gräva sig ur sina celler på Alcatraz. 

Jag älskade Alcatraz ! Det var super intressant och var och en gick med ett varsitt headset där du hade din guide som tog med dig tillbaka i tiden och berättade historien om Alcatraz, fångarna, livsstilen och om de familjer som bodde på ön. 

Vi åkte på turen kl 10 på morgonen, och man går runt där i ungefär 3 timmar och får ta båten tillbaka till fastlandet när man vill. Som ni kommer se på bilderna var det dimma på morgonen, som jag satte historian i stämning "att det var så här att leva på Alcatraz", På eftermiddagen klarnade det upp. Dimma, solsken och kalla vinda är typiskt väder för San Francisco. 


Pier 39 ligger inte långt från "Alcatraz Piren". Pier 39 är känt för sina sjölejon som ligger och solar på decken och restauranger. Amazing Race ! Efter Alcatraz cyklade vi till The Golden Gate Brigde. Bredvid vårt hostel fanns det en cykelaffär som hyrde ut cyklar för 7 dollar styck/dagen. På de vanlliga cykeluthyrnings ställena kostade det 30 dollar för en heldag så vi slog till här. Men nu mina vänner ska jag berätta en historia, så ni förhoppningsvis överväger ni att hyra cykel för 30 dollar. 

Jag är 160 cm lång och ville inte köra en montainbike utan bakåtbroms, och fick låna den coolaste cykeln, men även att jag trappade för blotta livet kom jag mycket långsamt fram i motviden. Nathalie fick punka på sin cykel efter halva vägen till bron och vi fick hyra en dyr cykel till henne efter vägen. Det var ett riktigt träningspass att cykla till bron ! Som ni vet är inte San Fransisco känt för att vara platt, och det tog oss ungefär 3-4 timmar att ta oss fram och tillbaka, vilket är helt klart värt för man ser så mycket efter vägen, vackra stopp och ett riktigt mjölksyre pass för benen. San Francisco kallar jag för workoutens stad ! Branta backar som ska bestigas och broar att cykla till. Hej fast rumpa, jag har saknat dig ! Elinor, Hanna och Nathalie


 
 
 
 
 
 

San Francisco, CA

270813, Dag 1 i San Francisco
Vi landade mitt i natten i San Francisco med tre timmars tidsskillnad. Trötta hittade vi bästa sovplatsen på flygplatsen, avskärmat från alla andra. Carry on som huvudkudde och skedade handväskan. Sju på tisdags morgonen tog vi oss till tunnelbanan som tog oss in till centrum. Dimman låg tungt, det var kallt och folk hade vinterjacka, handskar och mössa på sig. Det tjockaste jag hade med mig var min vita stickade tröja, så jag blev oroligt att jag skulle frysa under dagarna i San Francisco. ( Men det var faktiskt kortbyxe väder en av dagarna ! ) Så jag undrar var de tar på sig på vintern när de gick klädda så, så tidigt. 

När ni köper subway biljetten se till att ha jämna pengar eller var snabba på minusknappen !! Jag hade hjärnkontoret fortfarande på sleep och fick betala mer för min biljett än nödvändigt och när man ska vara på resande fot en längre tid vill man spara in på de korvörena som går ! Haha. 

 


Väl inne i San Francisco sken solen. Eftersom vi fortfarande väntade på våra andra två vapendragare från NYC, Hanna och Nathalie strosade Elinor och jag runt så. Vi alla fyra gick på Training School tillsammans den första veckan då vi först kom till USA och bestämde oss för att resa tillsammans på västkusten. 

Vi bodde tre nätter på The San Francisco International Hostel. Ett väldigt bra hostel, fri wifi, nära till subway, fria pannkakor till frukost, datorer, biljardbord och fri öl så långt lagret räcker varje kväll ! Nere i källaren hade de en egen klubb med beer pong där alla i vilken ålder som helst får dricka. vilket det är lite hysh hysh om, haha. Men bra för dig som inte är 21 än. 
Elinor och jag gick ner mot pirarna, som ligger ungefär 30 minuters prommenad från Hostlet. Där fanns det en salu hall och flera frukt och bröd stånd. Jag älskar smakprov ! 


China TownPå eftermiddagen kom Nathalie och Hanna. Vi hade middag på thairestaurangen på hörnet till hostlet. Billigt, bra och god mat ! Det är alltid bra att veta om du ska också bo på detta Hostel någon gång ! 


Nathalie, Hanna och Elinor

Två våningssängar och egen toalett på rummet. Nice ! Sedan undrar jag vem som slätte ut apan från djurparken..
 
 
 
 
 

Tybee Island, GA

260813
Elinor och jag hade en mysig frukost på vårat Motell. Jag tycker det är charmig med Motell, de ligger utslänga lite här och där, billigt och bra ! Vi hade kaffe och bagel på terrasen innan vi styrde bilen mot Tybee Island som är inspelningsplats för bland annat filmerna Dear John och The Last Song av författaren Nicholas Sparks. 
Tybee Island


Piren känner ni igen från filmen The Last Song. På vägen mellan Savannah och Tybee Island fanns det jättemånga antik affärer ! Vi gjorde några stopp och Elinor fyndade många fina Amerikanska bil registrerings plåtar !! Jag hade mer än gärna också köpt men min väska var redan överfull i början av resemånaden.. När man är i staten Georgia måste man prova på Sweet Tea !! Så här hittade vi ett häftigt ställe efter vägen att prova drycken på. Gott, men om my.. vad sött. Efter vackra Tybee Island åkte vi tillbaka till Savannah och hade middag innan vi begav oss till flygplatsen.
Nästa stopp San Francisco and The Golden Coast !!