Vernazza - Cornigilia - Manarola - Riomaggiore - La Spezia

050716- 060716

Kvällen innan på vår prommenad mötte vi några Norskar som hade vandrat genom alla byar på en dag i Cinque terre leden, så kaxiga som vi var tänkte vi att vi absolut kunde gå igenom 3 stycken med packning. Denna idé eftersom vi inte hade något bokat boende och visste ite varit vi skulle hamna. 

Vi började vår vandring från Vernazza till Cornigila 07:50 och tog 1,5 timmar. Frukosten smakade utmärkt när vi kom fram!


Bar Pan e Vin  - Cornigilia.Vandringen fortsatte mot Manarola. Det blåa lättare språet var avstängt pag av ras fick vi gå den röda stigen som var en klättring uppåt! Solen började bli varmt och vi var på extra femton kilo på ryggen. Under vägen mötte vi flera andra vandrare med stavar och slängde en extra blick på våra ryggsäckar, haha! När vi vääl nått höjden och marken planades ut var det värt allt slit! Det går knappt att beskriva hur vackert landaket var. Vi hade utsikt över olivträd, havet, frisk luft, vinodlingar och smala stigar. När vi nådde byn skakade benen, för efter klättringen måste man tillbaka ned och benen fick bromsa hårt och det var en lång sträcka innan marken planade. Men som jag säger, så värt!!


Restaurang IL Porticciolo - Manarola
I Manarola var havet svalande! När vi skulle påbörja den sista sträckan sa tjejen i insläppet att vi inte var kloka som skulle gå sträckan ( som också var röd pag av ras) med packning i närmare 40 graders värme. Vi beslutade oss för att ta tåget till La Spezia där vi bokat ett B&B, Antica Dimora Mariotti, och åkte sedan tillbaka till Riomaggiore på kvällen och åt Itaiensk pizza. Ett bra beslut!
Riomaggiore
 

Kommentera här: