La Spezia- Pisa - Rom

060716-080716

Tidigt åkte vi från La Spezia till Pisa där vi gjorde några timmars stopp för att se tornet som rorväckande lutar 5 grader. Tågstationen i Pisa var en ren lyx då vi kunde lämna kvar våra väskor där och även få en utmålad karta!

I Rom hittade vi ett B&B Downtown Accommodation bara två kvarter från Colosseum! Ägaren var en av de mest hjälpsamma personer jag mött och målade hej-vilt på kartan om vart vi ska äta, inte äta, gå, finna buss och inte lockas av dyra turiskbutiker.Pasta med tryffelolja och svamp på Angelino Ai Fori. 


Jag vet inte hur många gånger i Rom vi hörde repliken och utropet " Skip the line! Do you wanna skip the line?!" Jag kan berätta att det tog inte alls lång tid att stå i vanlig kö för biljetter än att betala för att slippa kön och gå med en guide. 


20 minuter från Vatikanstaten hittade vi ett lokalt område med restauranger. Billig och god mat! För 2 förätt, drinkar och 2 huvudrätter betalade vi lika mycket som för två huvudrätter i centrum. Casetta Di Trastevere på Piazza De Renzi it the place to eat!

En otoligt mysig restaurang på ett tak vid Spanska Trappan. Maten är prisvärd och man blir helt galet mätt och rullar genom gatorna efter smaksensationen!
 

Kommentera här: