Freedom Beach

110215

Frida ich jag hyrde moppe och körde till Freedom Beach. Freedom beach är en av de finaste stränderna på Phuket, endast 250 meter lång, men sanden är vit och fin och vattnet klart med fina koraller. Stranden ligger mellan Patong och förhållandevis lugna Karon Beach i sydvästliga Phuket. Bara för något år sedan gick det endast att nå Freedom med båt vilket gjorde den exklusiv med få besökare. Idag finns en vägförbindelse till stranden för både MC och biltrafik. Entrén för att gå ned för stiden till stranden kostar 100 Bath per person och 20 bath per moped. Det är lite fler som har hittat till Freedom Beach, men det är långtifrån trångt.Stigen kräver bra skor ! Här i djungeln vill jag sitta på en porslinstol och filosofera om livet och känna en tung klump lämna mig. 
Straden är väldigt vacker ! Till vänster finns det en restaurang och dyra solstolar att hyra. Att åka longtail båt hit från Kamala kostar 3500 Bath, men var uppmärksam att du inte behöver betala en avgift på 100 bath när du går i land även om försöker kräva dig på det. 

Det finns liten restaurang på stranden som har öppet till 16.00. Då även dit och beställ och boka bord i god tid innan du vill äta eftersom det blir kö. 


På Villa Market i Bang Tao hittade jag en liten bit av himlen ! Dubbel Nougat. 
 
 
 

Kommentera här: