Road Trip

Det bästa tipset jag kan ge är: hyr en bil och kör så galet och tokigt som det bara går ! Det blir ett äventyr i äventyret, och Kreta har en fantastiskt miljö att erbjuda ! Marcus mamma var och hälsade på och då passade vi på att hyra bil. Vi styrde fordonet mot Aghia Galini där vi badade i den lilla mysiga semesterorten och drack öl. 


Vi åkte sedan vidare till Spili, där har de 22 lejonhuvud fontäner som skall ha olika egenskaper. Det är andra gången jag var där och passade denna gång på att dricka ur samtliga källor. Så nu kommer mitt ansikte se ut som en förevig 15 åring.

 
Vi styrde sedan kärran till Plakias. Plakias är en by som ligger på Kretas södra kust, ungefär tre mil från Rethymno som är Kretas tredje största stad. Den är lugn och stillsam, anpassad för turister men inte proppfull av dem. Det finns en mycket fin, stor och rymlig sandstrand. Platsen är en av öns mest populära för just dykning så väl med syrgastuber som för vanlig snorkling. Mindre än en mil bort, i Prevelli, ligger dessutom en fantastisk palmstrand. Dit kan man ta sig med bil, eller med båt från Plakias strand, vilket tar ungefär en halvtimme. Det finns bara en egentlig större gata i Plakias, så det är ingen risk att irra bort sig, och den ligger precis vid stranden. Här finns det gott om restauranger och caféer.