Budapest Part I

130517

Vi har haft en fantastiskt påsk i Budapest. Fylld med god mat, friska drinkar och vårväder. Vi landade strax efter lunch på torsdagen och tog en taxi från flygplatsen till Hotel Ambra i de judiska kvarteren på Pest sidan. Jag älskade vårat hotell, läget var ett kvarter från Avenyn med Operahuset och utanför entrén låg flera barer, mathak och restauranger. Hotellet serverade champangefrukost vilket var en trevlig överraskning och gav en kick-start-morgon, haha! 

Vi käkade god lunch på Budapest Bisztró vid Parlament buggnaden. Jag hade Mangalica pork stew with parsley potatoes, yogurt cucumber with dill and capers och Jonas åt Farm chicken with egg noodles, paprika dip and in white wine marinated baby roman lettuce.

Mätta och belåtna strosade vi vidare på gatorna i Budapest och kom till Café Gerbeaud som ligger i ena änden av den stora shoppinggatan. Här fikade vi med kaffe och Ungerska pannkakor med valnötskräm och varm rinnande chokladsås. Så gott!! 


Marknadsplats vid shoppinggatan Váci Utca 


Bargatorna utanför hotellet hade flera goda drinkar att erbjuda och spännande miljöer!


Vi avslutade den första dagen med middag och friska drinkar på Mazel Tov, bara 12 minuters gång från Hotellet. Häftig inredning som påminnde om en innergård med live musik, högt i tak och massa gröna växter. Jag älskar hur ett hål i väggen kan öppnas upp och bli så vackert! Boka bord. 

 


Kommentera här: