Mai Khao Beach

210215

Malou, Miriam och jag packade in oss i Miriams leksaksbil och tog en tur till Mai Khao Beach. Mai Khao sträcker sig hela 11,5 kilometer och är Phukets längsta strand. Sanden är vit och finkornig. Mai Khao tillhör naturreservatet Sirinaths nationalpark och är därför nästan helt oexploaterad. Under november till februari kan man med lite tur få uppleva när de stora havssköldpaddorna kryper upp på stränderna för att lägga sina ägg. Havssköldpaddornas närvaro har gjort att stranden inte får bebyggas vilket lett till att det är färre hotell. Det finns heller inga solstolar eller strandförsäljare på stranden. För dem som söker lugnet är detta den idealiska platsen. Även om du väljer att inte bo vid Mai Kao kan du med fördel göra en utflykt och spendera en av soldagarna på denna härliga strand. 

Den stora skaran turister har fortfarande inte hittat hit. Längs stranden finns få hotell och aktiviteter. Vissa dagar kan det hända att du är helt ensam på stranden. Söker du ett aktivt sol och badliv med Jetski, bananbåtar mm. har du hamnat helt fel. Den enda ljudliga aktiviteten är alla flyg som landar och lyfter från flygplatsen som ger sig tillkänna med jämna mellanrum. Hit kommer även den thjailändska lokalbefolkningen för att pick-nicka längs med stranden. De sitter oftast mellan stranden och vägen, i skogsdungen som ger en behaglig skugga. 

Flygplanen lockar gästerna till stranden. Här låg vi och såg planen flyga över oss för att gå inför landning. Vi ställde oss även bakom avgångsbanan och kände kraften från motorerna, adrenalinkick !Cheers to life ! 

 
 
 
 
 

Kommentera här: