Grand Canyon West Rim

110913

Bilderna hamnade baklängest, så för att få historien från rätt håll med bilderna, börja då nedifrån och jobba dig upp. VI började med att köra från Vegas på morgonen vid 6 tiden, och efter en långsträcka med två vänster svängar och en höger sväng kom vi fram till West Rim ungefär 3 timmar senare. 

Vi köpte biljetter på plats, man kan även köpa helikopter biljetter där ! Vilket vi tänkte göra efter vår rundtur på själva berget, men när vi skulle köpa dem var de slutsålda, så om ni ska flyga köp biljeterna direkt på morgonen eller förköp ! Men jag är överlycklig bara över att ha varit där och över det jag såg från "marken". Med de blijetterna vi köpte fick vi göra tre olika stop på west rim, lunch ingick i vårat prispaket, vilket var väldigt trevligt ! Man åker med bussen mellan de olika stoppen, men får stanna kvar hur länge man vill på varje stop, och sedan hoppa på bussarna som går med jämna mellan rum när man känner sig redo. På sista stoppet åkte vi till en ranch där vi åkte häst och vagn in på ett Indian reservat och fick lära oss att kasta lasso. 

När jag såg Grand Canyon, west rim, kändes det helt overkligt !! Som att det var en green screen med en låtsas bild som aldrig tog slut ! Jag vet inte hur man påbästa sätt ska kunna förklara känslan, det är oberkrivligt och kan bara upplevas ! Pulsen steg utan ansträgning, jag bara gapa som ett fågelbo ! 

När dagen var slut fick vi en vägbeskrivning av reservatet till LA, på kartan såg Elinor att vi passerar Route 66 !! Så helt spontant åkte vipå den sträckan och fick se den historiska Route 66 ! Det var en 6-7 timmars körning till LA, men vägen är en enda långsträcka, dubbelfilig,bred och bra ! Utanför LA käkade vi burgare och hade milkshake, eftersom vi befann oss i Cali måste man ha det till middag. 
 


Härstannade vi och tankade i mitt iingenstans. Pju - SUPER DYR BENSIN !! 

Nöden har ingen lag !! 








































































 

Kommentera här: